Vaxljus

100% Bivax är helt överlägset som ljusmassa, det är stöpbart utan tillsatser, det luktar gott, det brinner jämt och med ljus låga och det brinner länge men framför allt så brinner giftfritt! Fram emot hösten när biodlings säsongen är slut så stöper jag bivaxljus i traditionella former .

Blockljus naturliga doftljus utan tillsattser.

Alla bixvaxljus har en fin doft men eftersom poolen av smält vax blir större på blockljusen så doftar de mer. Den finna honungsdoften från ett vaxljus är bland det mest rogivande jag vet, det går helt enkelt inte att vara stressad när man har ett brinnande vaxljus på bordet.

Att sköta ett vaxljus

Det är egentligen inte någon större skillnad mellan att sköta ett vaxljus och ett paraffin- eller stearinljus, det finns dock några saker att tänka på.  Eftersom Bixasljus brinner vid högre temperatur så behöver de en tjockare veke så det är oftast bäst att släcka ljuset med en skeppare( ljussläckare) för att undvika efterrök. Veken kan också i undantagsfall behöva kortas in med en ljussax, en vanlig sax går också bra om du inte har en ljussax.

Är bivaxljus dyra?

100% bivax ljus kostar betydligt mer än ljus av paraffin så vad är skillnaden?

  • Första och största skillnaden är att bivax är en giftfri naturprodukt. Paraffin är gjort av det som blir kvar på botten av tanken i ett oljeraffinaderi när när man gjort bensin.
  • Bivaxljus brinner längre. Ungefär dubbelt så länge som ett stearinljus och 3 gånger så länge som ett paraffinljus.
  • Om man jämför med handstöpta stearinljus (det är alltid en del paraffin inblandat eftersom 100% stearin inte går att stöpa)  och handstöpta ljus av 100% bivax så är prisskillnaden marginell eftersom den stora kostnaden är arbetet.

 

Köpa bivaxljus?

  • Köpa direkt: Det går också bra att köpa direkt från mig i Långarnö (utanför Enköping) och i Stockholm. Skicka mig ett mejl för att bestämma tid carl.essmar@gmail.com.
  • Online: Om du bor längre bort titta in i min traderabutik

Priser (inkl moms)

  • Handstöpta antikljus (24 cm) tvåpack 55 kr
  • Blockljus ca 200gr 55 kr/st
  • Grenljus 125 kr/st
  • Jungfruligt vax 250g 100kr

Återförsäljare? kontakta mig.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *